Jak zkoušet

Diskuse o možnostech a zkušenostech
Post Reply
rokyta
Posts: 3
Joined: Mon Apr 06, 2020 5:06 pm

Jak zkoušet

Post by rokyta »

Různé tipy, které mi přišly, a které mohou někoho inspirovat:

VARIANTA (jistě ne jediná možná, používám jako začátek diskuse)

1. pocetni pisemka pres Moodle (50%) - studenti resi priklady
na vlastni papir v casovem limitu; pak to nafoti ci naskenuji
a nahraji do systemu. Ja to pak opravim (pripadne s pomocniky).
[Toto jsem v mensim vyzkousel jiz na zapoctovych pisemkach
a funguje to.]
2. Teoreticky test pres Moodle (25%) - otevrene i uzavrene otazky
testujici porozumeni latce (mozny priklad - napiste matici 3x3,
co ma vsechny prvky nenulove a pritom hodnost 2). V nejakem casovem
limitu.
3. Ustni pohovor nad nejakym problemem, napriklad pres Skype (25%).

M.R.

kala
Posts: 3
Joined: Tue May 05, 2020 12:05 pm

Re: Jak zkoušet

Post by kala »

Jeden Slovák z Košic se mě už ptá na možnost dálkové písemky, ke které mě napadla varianta, která by se obešla bez videa:
Domluvil bych se s někým z Košické univerzity, že by student přišel k nim na univerzitu a někdo by ho tam během písemky pohlídal (a pak mi poslal naskenované řešení). Tím by odpadlo (z mého pohledu) komplikované hlídání opisování přes videohovor.

Tak se chci poradit, jestli Vám přijde košér to takto případně udělat :)
(Samozřejmě by to taky záviselo na tom, nakolik jsou vlastně slovenské univerzity otevřené atd.)
Díky!

krump
Posts: 1
Joined: Tue May 05, 2020 12:42 pm

Re: Jak zkoušet

Post by krump »

Ano, přijde mi v pořádku požádat kolegu z jiné fakulty/univerzity o hlídání. Sám jsem byl za jiných okolností požádán o podobnou věc a nebyl s tím žádný problém. Jen to chce pro pořádek ohlídat, aby se tam student legitimoval, protože ho nejspíš nebudou znát.

cuth
Posts: 7
Joined: Wed May 06, 2020 9:56 am

Re: Jak zkoušet

Post by cuth »

Diky Vitovi za super napad. Jen si rikam, abychom pak ty kolegy z Kosic nebombardovali svymi zadostmi vsichni v ruznych casech .. predbezne jsem se ptal svych studentu a o tento zpusob konani pisemne zkousky maji jiz 3 studenti (2 z nich prave v Kosicich, idealne co nejdrive - a to jsem se ptal teprve pred par hodinama).

Mozna si rikam jestli by nebylo mozne se v tomto pripade dohodnout na nejakem spolecnem terminu abychom to kolegum v Kosicich (nebo nekde jinde) prilis nekomplikovali. Je vice lidi, kteri o teto variante uvazuji?

kala
Posts: 3
Joined: Tue May 05, 2020 12:05 pm

Re: Jak zkoušet

Post by kala »

Jako taky mě napadlo, že by se dalo dělat nějaké hromadnější termíny v pár slovenských městech... možná vyrobit nějaký koordinační google sheet?

Jinak tohoto studenta mi nakonec v Košicích pohlídá moje cvičící, která je taky odtamtud. Takže možná bychom si vystačili i jenom s našimi doktorandy a (důvěryhodnými) magistry. Ale pořád na něco hromadnějšího by bylo potřeba najít dost velkou místnost, což mi stejně asi přijde nejjednodušší na té univerzitě.

cuth
Posts: 7
Joined: Wed May 06, 2020 9:56 am

Re: Jak zkoušet

Post by cuth »

Cile komunikuji se studenty ze Slovenska ohledne moznosti jak konat zkousku. Jeden z nich mne upozornil na dokument, kde se pise ze v pripade studijnich duvodu mohou vycestovat na 24h do CR bez nutnosti karanteny. Viz. zvyrazneny text na strane 6 v dokumentu tady

http://www.karlin.mff.cuni.cz/~cuth/taj ... antena.pdf

Mate s touto informaci nekdo nejake zkusenosti? Nerad bych to studentum tlumocil ... na druhou stranu, treba to je pravda a nekteri z nich o tom jen nevedi ..

kala
Posts: 3
Joined: Tue May 05, 2020 12:05 pm

Re: Jak zkoušet

Post by kala »

Zajímavé. Zkušenosti s tím nemám, ale zdá se, že toto fakt dovoluje i ČR (pro ty přijízdějící Slováky):
https://www.mvcr.cz/clanek/vyjimka-pro- ... denty.aspx

cuth
Posts: 7
Joined: Wed May 06, 2020 9:56 am

Re: Jak zkoušet

Post by cuth »

Prave jsem mluvil s Mirko Rokytou. Rekl mi, ze studenti opravdu maji povoleno prijet na jeden den za ucelem zkousky, ale zatim neni jasne jak by se sem mohli dostat. Mezinarodni spoje jsou povoleny, ale zda se, ze zatim zadne nejezdi. Take neni jasne jestli by studenti z ciziny mohli pouzivat hromadnou dopravu v CR.

rokyta
Posts: 3
Joined: Mon Apr 06, 2020 5:06 pm

Re: Jak zkoušet

Post by rokyta »

Dobrý den, ano, pobyt menší než 24 hodin je skutečně relativně jednoduchý, tam ale prosím zvážit (o což mě prosili sami slovenští studenti), jestli existuje reálná možnost dopravy tam a zpět tak, aby student byl v relativně slušné kondici nenarušené dlouhým cestováním schopen absolvovat zkoušku. Nemám úplně jasno v tom, nakolik je mezinárodní doprava už obnovena, podle článků z dnešního tisku (12.5.) zatím dopravci úplně mezinárodní dopravu neobnovili a je možné, že dosud nabízené spoje by neumožňovaly rozumnou cestu tam a zpět v průběhu 24 hodin. To jsou jistě trivilání poznámky, na které všichni myslíte - tedy to, že prezenční zkoušku je možno nabídnout, ale není možno k ní nutit, že tedy zatím je pořád ještě správné mít připraveny distanční varianty zkoušení.

M. Rokyta

Post Reply